Farebné sklo

Tvrdené číre sklo za kuchynskú linku

Ďalšou variantou skleneného obkladu je číre sklo bez podfarbenia. Má vynikajúci prienik svetla a povrch skla je dokonale plochý a paralelný. Priehľadné obklady do kuchyne z kaleného číreho skla plne vyhovujú požiadavkám na tepelnú odolnosť, pevnosť materiálu a údržbu. Odporúča sa iba ako ochrana maľby, zväčšenej fotografie, či prípadne tapety, proti priamemu znečisteniu.

Obklady z číreho tvrdeného skla majú hneď niekoľko výhod. Najväčšia z nich je výborná umývateľnosť, skvelá mechanická i tepelná odolnosť a predovšetkým nadčasový dizajn. Samozrejmosťou sú lesklé i matné povrchy alebo brúsené ornamenty. Vďaka odnímateľnosti je možné zmeniť kedykoľvek podklad na vašej stene (tapetu / maľbu). Naviac ich oproti fototlače kúpite za veľmi prijateľnú cenu.

čiré sklo fototisk skleněný obklad

Nevýhodou týchto obkladov je skutočnosť, že ich nemožno úplne utesniť, tým pádom sa zvyšuje možnosť zalezenia hmyzu a vznik vlhkosti.

Radi vám pomôžeme s výberom technických detailov i kompletného prevedenia.

skleněný obklad čiré sklo

 

Materiály / barevnost obkladu z číreho tvrdeného skla

Float lesk - tvrdené sklo za kuchynskú linku s ľahkým zelenkavým nádychom

Diamant lesk - tvrdené sklo, ktoré je až o 80% vyčistené od zelenkavého nádychu a je vhodné na svetlejšie farby

Float mat - tvrdené sklo s ľahkým zelenkavým nádychom, pohľadová strana je matná

Diamant mat - tvrdené sklo, ktoré je až o 80% vyčistené od zelenkavého nádychu, pohľadová strana je matná, používame na svetlejšie farby

 

Údržba a vlastnosti

Obklady z číreho tvrdeného skla majú mnoho výhod a slúžia ako ochrana proti znečisteniu. Vyznačujú sa výbornou umývateľnosťou, mechanickou i tepelnou odolnosťou a luxusným vzhľadom. Možno ich ošetrovať bežnými čistiacimi prostriedkami.

 

Technický popis

skleněné obklady technický popis

Minimálne rozmery a šírky stien

a

Minimálny rozmer od hrany skla k výrezu

40 mm

b

Minimálny rozmer od hrany výrezu k výrezu

25 mm

c

Minimálny rozmer steny

200 mm

d

Maximálny pomer k dĺžke strany „x“

2/3

 

Maximálne rozmery

y

x

Float lesk

4200 mm

1600 mm

Diamant lesk

4200 mm

1600 mm

Float mat

4200 mm

1600 mm

Diamant mat

3600 mm

1200 mm

 

sdsdsderterter/1024.html

Obklady z čÍrEho skla

Montáž pomocou skrutky s nerezovou krytkou
sdsdsderterter/1024.html

Postup výroby

Sklenené obklady vyrábame výhradne z kaleného skla , ktoré je veľmi húževnaté a má vysokú tepelnú odolnosť . Najprv sa surové sklo nareže na požadovaný rozmer vrátane všetkých výrezov a opracovanie . Po tej ho v kaliace peci zahrejeme na teplotu 620 ° C a prudko schladíme . Vďaka tomuto procesu ( kalenie ) sa pozmení molekulárnej mriežka skla a materiál tak dostane požadované vlastnosti . Ďalšou fázou výroby je nanesenie veľmi odolné a kvalitné farby odtieňom podľa výberu zákazníka.

 

Postup montáže

Stavebná pripravenosť pre samotné zameranie - stenu či iná plocha na ktorú sa budú lepiť obklady by mala byť spevnená a bezprašná. Nie je potreba podmaľby, pretože sklá sú neprehľadné, ale povrch by mal byť dostatočne hladký, aby z neho nevystupovali ostré kusy muriva či kameňmi. Čo sa týka rovinatosti plochy, tak sklenené obklady dá vypodložiť a tak dorovnať krivosť / priehyb múru, avšak sklo nemožno ohýbať a toto rovnakej sa nám môže opísať po hranách skleneného podkladu.

Ďalej pre presné zameranie je potreba mať osadené všetky časti nábytku a ostatné veci, ktoré určujú hranice obkladu (pracovnú dosku, korpusy horných skriniek, digestor ... a ostatné). Samotná montáž je veľmi rýchla a čistá. Jednofarebné sklenené obklady sa na stenu prípadne iný podklad lepia. Štandardne obklad postavíme na pracovnú dosku a následne nalepíme na stenu. Samozrejmosťou je aj utesnenie všetkých škár silikónovým tmelom v takom množstve, aby nebol príliš nápadný. 

 

barva Materiály / barevnost ruka Údržba / vlastnosti popis Technický popis / postup