Farebné sklo

Kuchynské pracovné dosky z kaleného skla

Skôr, než vznikne pracovná doska, musí sa vyrobiť kalené sklo. Základom na výrobu kaleného skla, ako základu pre kuchynské pracovné dosky, je ploché stavebné sklo. Sklo je potrebné spracovať podľa vopred daných rozmerov (vrátane všetkých otvorov a výrezov). Ďalšie opracovanie po zakalení už nie je možné. Sklo, z ktorého sa následne vyrobia pracovné dosky, musí prejsť kaliacou pecou. Proces kalenia spočíva v ohriatí skla, na teplotu prevyšujúcu 600 ° C a následnom prudkom ochladení. Sklo tak získa vnútorné napätie, a tým aj lepšie vlastnosti.

Vnútorné ťažné pnutie dáva vzniknúť tlakovému napätiu na povrchu. Takto vzniknuté sklo má vysokú pevnosť v ohybe, veľkú odolnosť voči nárazom, tepelnú i chemickú odolnosť a unesie tiež väčšiu záťaž. V prípade rozbitia sa rozpadne na malé neostré čriepky, čím sa výrazne zníži pravdepodobnosť poranenia.

pracovní deska kyuchyně sklo

skleněná pracovní deska na kuchyňskou linku

 

Tvrdené sklo je niekoľkonásobne pevnejšie ako bežné sklo. Vďaka týmto vlastnostiam sa radí medzi tzv. bezpečnostné sklá.

Pracovné dosky patria k tým častiam interiéru, ktoré by mali vydržať každodenné používanie. Požiadavky na kvalitu sú teda pomerne vysoké. Či už na funkčnosť a odolnosť proti mechanickému poškodeniu, ako aj na estetickú stránku. Sklenené pracovné dosky všetky tieto požiadavky spĺňajú a vďaka dokonalej údržbe sú skutočným hitom našich interiérov. Každá pracovná doska je originál, vytvorený presne na mieru. Netreba sa držať štandardov, kedy vhodná šírka pracovnej dosky je 60 cm.

Modernú kuchyňu bez sklenenej pracovnej dosky si už nemožno ani predstaviť. Svojou čistotou, ľahkosťou a zdanlivou krehkosťou (sklenené pracovné dosky patria k najodolnejším vôbec) dodajú vašej kuchyni jedinečný rozmer.

Široká ponuka farieb aj prevedenia

Sklenené dosky vyrábame z niekoľkých druhov kalených skiel, ktoré sa líšia dvojitou hrúbkou a sfarbením. Tím profesionálne vyškolených odborníkov vám vždy individuálne poradí a odporučí pracovné dosky vhodné práve pre váš interiér. Štandardná sklenená pracovná doska sa vyrába v hrúbke 10-12mm, u nás si možno pracovnú dosku objednať až do 19mm. Rovnako ako sklenené obklady, aj sklenené pracovné dosky možno vyrábať v širokej škále farebných odtieňov, vrátane vašich individuálnych predstáv. Vždy tak, aby dokonale ladili s vaším interiérom. Pre jasnejšiu predstavu o farbách a materiáloch je možné navštíviť našu vzorkovňu v Prahe a Brne, čo vaše rozhodovanie môže uľahčiť.

skleněné pracovní desky kuchyně

kuchyňská pracovní deska ze skla