Farebné sklo

Sklenené obklady do kuchyne - s efektom

Jednou z variant dizajnu obkladu, aj ostatného lakovania skla, sú lakované efekty. Ide o špeciálny systém vyvinutý talianskymi návrhári priamo pre interiérové sklá - napodobeniny umelých kameňov a mramorov v rôznych farebných kombináciách.

Tieto efekty sa hojne využívajú pri sklenených obkladoch, kde si zákazník praje zvýrazniť jednofarebný obklad.

 

Efekt - BRILLARE

Strieborné a zlaté šupiny, ktoré sa dajú kombinovať s akoukoľvek farbou. Vytvoríte tak striebornú, alebo zlatú hviezdnu oblohu, podkreslenú farbou podľa vášho individuálneho výberu. Takýto efekt dodá sklu iskru a glanc.

brillare - skleněný obklad s efektem

brillare černý - skleněný obklad s efektem

Efekt - GRANIT

Tento efekt možno dosiahnuť najprv vrstvou piatich odlišných pigmentov, ktoré vytvoria farebné škvrny rôznych veľkostí a skvele imitujú povrch žuly. Ďalším krokom je jednofarebná vrstva podľa požiadavky zákazníka, ktorá dotvorí celkový dojem (vo vybranom odtieni).

 skleněný obklad granit

Efekt - MARMO

Mramorový efekt tvorí biela alebo čierna pasta v kombinácii s akoukoľvek farbou. Na sklá sa najskôr nanesie biela, či čierna špeciálna pasta, ktorá vytvorí sieť pavučín a machúľ. Tie sa následne prelakujú farbou v odtieni, aký si zvolíte.

mramor

Efekt - Výstupky (krakel)

 

Efekt rozpraskaného povrchu vytlačíme priamo na sklo, na našej špeciálnej tlačiarni. Ponúkame nespočetné množstvo farebných variácií prasklín a pozadia. Kombináciu, ktorú si vyberiete, vám pošleme k náhľadu, zakomponovanú priamo do vašej kuchyne.

 

Tento efekt pri použití rovnakej farby, len s rozdielnou sýtosťou, vytvorí veľmi decentné a jemný vzor vhodný do naozaj luxusného prostredia.

krakel materiál pro skleněný obklad

krakel

 

Materiály / farebnosť obkladů s efektom

Float lesk - tvrdené sklo s ľahkým zelenkavým nádychom

Diamant lesk - tvrdené sklo, ktoré je až o 80% vyčistené od zelenkavého nádychu a je vhodné na svetlejšie farby

Kombinácia a použitie rôznych farieb s rôznym typom efektu je potrebné vždy individuálne konzultovať.

 

Údržba a vlastnosti

Jednou z mnohých výnimočných vlastností a výhod sklenených obkladov, pracovných dosiek a tvrdeného skla všeobecne, je jeho neporéznosť a ľahká údržba. Sú tiež veľmi odolné proti mechanickému ničeniu a poškriabaniu, biologicky neaktívne a zaručujú sterilitu aj maximálnu hygienu.

Na čistenie sa odporúčajú bežné čistiace prostriedky. Sklenené obklady vyrábané vo veľkých formátoch úplne vyriešili problém s nevyčistitelnými miestami, ako boli škáry medzi klasickým kachlovými obkladom. Ďalším významným faktorom je skutočnosť, že tieto materiály sú vhodné aj pre alergikov a pre osoby citlivé na baktérie a plesne.

 

barva Materiály / barevnost ruka Údržba / vlastnosti popis Technický popis / postup