Farebné sklo

Obklady do kuchyne s brúseným ornamentom

Sklenené obklady do kuchyne s ornamentami patrí medzi našimi najnáročnejšími zákazníkmi tiež k veľmi obľúbeným . Nielen vďaka svojej praktickosti , ale predovšetkým vďaka originalite radíme aj tieto sklenené obklady do kategórie nadčasového dizajnu . Ornamenty ponúkame vo variantoch dvojfarebný a brúsený.

broušený ornament skleněný obklad kuchyně červený

Dvojfarebný ornament je tlačený na zadnej strane obkladu a skladá sa z dvoch farieb - podkladová a ornament , v akomkoľvek farebnom prevedení . Brúsené ornamenty sa dajú použiť na akékoľvek lesklé sklenené obklady , opäť v akomkoľvek farebnom prevedení . Obklady do kuchyne s matnými vzormi vytvárame mechanickým brúsením do pohľadovej plochy skla . Výsledný ornament bude mať vždy odtieň sivej vo farbe daného skla . Ak na seba sklá majú nadväzovať , možno v ploche ornament napojiť . Veľmi dobre vyzerá , ak zvolený motív kopíruje už existujúci motív vo vašom interiéri . V prípade, že si zákazník nie je istý výberom , možno spracovať grafický návrh pre lepšiu predstavu . S nápadmi a celkovou realizáciou vám samozrejme radi poradia naši skúsení kolegovia . Na želanie koncových klientov vytvárame exkluzívne vzory nielen z našej ponuky , ale aj podľa vašich požiadaviek.

broušený ornament skleněné obklady do kuchyně

 

broušený ornament kuchyně

 

Materiály / barevnost

Float lesk – tvrdené sklo s ľahkým zelenkavým nádychom

Diamant lesk – tvrdené sklo , ktore je až o 80 % vyčistenej od zelenkavého nádychu a je vhodné na svetlejšie farby jedná sa o jeden z najluxusnejších produktov v oblasti sklenených obkladov , preto motívy a vzory brúsených ornamentové navrhujeme , vyrábame vždy individuálne a s originalitou.

 

Údržba a vlastnosti

Jednou z mnohých výnimočných vlastností a výhod sklenených obkladov , pracovných dosiek a tvrdeného skla všeobecne , je jeho neporéznosť a nesporne jednoduchá údržba . Sú tiež veľmi odolné proti mechanickému ničeniu a poškriabaniu , je biologicky neaktívny , zaručuje sterilitu a maximálnu hygienu .

Pre čistenie sa odporúčajú bežné čistiace prostriedky . Sklenené obklady vyrábané vo veľkých formátoch úplne vyriešili problém s nevyčistitelnými miestami , ako boli škáry medzi klasickým kachľovým obkladom . Ďalším významným faktorom je skutočnosť , že tieto materiály sú vhodné aj pre alergikov , pre ľudí citlivých na baktérie a plesne.

 

Technický popis

technicky-popis

Minimálne rozmery a šírky stien

a

Minimálny rozmer od hrany skla k výrezu

40 mm

b

Minimálny rozmer od hrany výrezu k výrezu

25 mm

c

Minimálny rozmer steny

200 mm

d

Maximálny pomer k dĺžke strany „x“

2/3

 

Maximálne rozmery

y

x

Float lesk

3600 mm

1200 mm

Diamant lesk

3600 mm

1200 mm

 

připevnění zásuvky přes skleněný obklad.

Zásuvka

Schéma montáže pre pripevnenie zásuvky cez sklenený obklad.
sdsdsderterter/1024.html
 
připevnění závěsného programu přes skleněný obklad.

ZávEsný program

Schéma montáže pre pripevnenie závesného programu cez sklenený obklad.
sdsdsderterter/1024.html
 
připevnění digestoře přes skleněný obklad.

DigestoE

Schéma montáže pre pripevnenie digestora cez sklenený obklad..
sdsdsderterter/1024.html

Postup výroby

Sklenené obklady vyrábame výhradne z kaleného skla , ktoré je veľmi húževnaté a má vysokú tepelnú odolnosť . Najprv sa surové sklo nareže na požadovaný rozmer vrátane všetkých výrezov a opracovanie . Po tej ho v kaliace peci zahrejeme na teplotu 620 ° C a prudko schladíme . Vďaka tomuto procesu ( kalenie ) sa pozmení molekulárnej mriežka skla a materiál tak dostane požadované vlastnosti . Ďalšou fázou výroby je nanesenie veľmi odolné a kvalitné farby odtieňom podľa výberu zákazníka.

 

Postup montáže

Stavebná pripravenosť pre samotné zameranie - stenu či iná plocha na ktorú sa budú lepiť obklady by mněl byť spevnená a bezprašná. Nie je potreba podmaľby, pretože sklá sú neprehľadné, ale povrch by mal byť dostatočne hladký, aby z neho nevystupovali ostré kusy muriva či kameňmi. Čo sa týka rovinatosti plochy, tak sklenené obklady dá vypodložiť a tak dorovnať krivosť / priehyb múru, avšak sklo nemožno ohýbať a toto rovnakej sa nám môže opísať po hranách skleneného podkladu. Ďalej pre presné zameranie je potreba mať osadené všetky časti nábytku a ostatné veci, ktoré určujú hranice obkladu (pracovnú dosku, korpusy horných skriniek, digestor ... a ostatné).

Samotná montáž je veľmi rýchla a čistá. Jednofarebné sklenené obklady sa na stenu prípadne iný podklad lepia. Štandardne obklad postavíme na pracovnú dosku a následne nalepíme na stenu. Samozrejmosťou je aj utesnenie všetkých škár silikónovým tmelom v takom množstve, aby nebol príliš nápadný

.

 

barva Materiály / barevnost ruka Údržba / vlastnosti popis Technický popis / postup