Farebné sklo

Rozmery kuchynských pracovných desek

Pracovné dosky dodávame v rôznych rozmeroch podľa požiadaviek zákazníka - do maximálnej dĺžky štyroch metrov. Obvyklá hrúbka sa pohybuje medzi 10 a 12mm, ak ale chcete silnejšie dosku, môžete zvoliť hrúbku až do 19 mm.

Zariadíme kompletné prevedenie pracovných dosiek - od zamerania, cez výber materiálu, až po konečnú realizáciu. Najskôr vykonáme presné zameranie, dohodneme sa na finálnej podobe, pripravíme orientačný návrh a následne zákazku zadáme do výroby.

Skleněná pracovní deska černá kuchyně

Môžete si nechať zhotoviť dosku jednofarebnú, čiernu aj bielu tak, aby čo najlepšie korešpondovala s celkovým vybavením vašej kuchyne.

Skleněná pracovní deska čirá kuchyně

Skleněná pracovní deska bílá kuchyně

 

Údržba a vlastnosti

Sklenené pracovné dosky sa vyznačujú najmä výbornou údržbou. Ďalšou nespornou výhodou je veľká mechanická i tepelná odolnosť až 300 ° C. Vďaka neporéznosti majú sklenené obklady výbornú umývateľnosť. Je možné udržiavať aj najlacnejšími čistiacimi prostriedkami . Sklenené obklady a sklenené pracovnej dosky sú vhodné pre alergikov vďaka tomu , že tvoria dokonalé antibakteriálne prostredie.

 

Technický popis

kuchyňské pracovní desky technický popis

Minimálne rozmery a šírky stien

a

Minimálny rozmer od hrany skla k výrezu

50 mm

b

Minimálny rozmer od hrany skla k výrezu

150 mm

c

Minimálny rozmer od hrany skla k otvoru

50 mm

 

Maximálne rozmery

y

x

Float lesk v tlušťce 8, 10, 12, 15, 19 mm

4200 mm

1600 mm

Diamant leskv tlušťce 8, 10, 12 mm

4200 mm

1600 mm

 

faseta pracovní desky

Faseta u PRACOVNEJ DOSKY

Fazeta je v šírke 10 - 20 mm vždy v lesklej variante
pracovni_deska
 
montáž varné desky skleněný obklad

PRACOVNÉ DOSKY A MONTÁŽ VARNEJ DOSKY

Do kuchynskej pracovnej dosky bežne inštalujeme " hornú montáž " plynovej aj sklokeramickej varnej dosky

pracovni_deska
 
hrany kuchyňské pracovní desky

PRACOVNÉ DOSKY A ICH HRANY

Pracovné dosky sú s hranou buď leštenou , alebo matnou . Hrany pracovnej dosky sú vždy dokonale opracované po celej ich dĺžke a sú s fazetami na oboch stranách v rozmere 1 - 2 mm.

pracovni_deska
 
montáž dřezu pracovní desky ze skla

Pracovní desky a montáž dRezu

Drez možno u pracovnej dosky uchytiť spodnej montážou . Pre tento typ uchytenia musia byť spodné korpusy kuchynských skriniek zatvorené podkladovým laminátorom.

pracovni_deska
 
odkapové žlábky skleněné pracovní desky

PRACOVNÉ DOSKY A ODKVAPKAVÚCE ŽLIABKY

Odkvapovej žliabky tvaru " U " možno u pracovnej dosky vyfrézovať v celkovej dĺžke 20 - 60 cm ako v matnej , tak v lesklej variante.

pracovni_deska
 
přesah skleněné pracovní desky

PRACOVNÉ DOSKY A RIEŠENIA PRESAHU

Presah skla pracovnej dosky cez podkladové lamino je variabilný . Pracovné dosky možno ukončiť zároveň s podkladovým laminátorom . Ďalšou možnosťou je nechať presah pracovnej dosky aj niekoľko desiatok centimetrov , podľa individuálnych predstáv zákazníkov a v súlade s dizajnom kuchyne.

pracovni_deska
 
spojení pracovní desky ze skla

PRACOVNÉ DOSKY A ICH SPOJENIE

Pracovné dosky sú spájané lepením . Spoje svoju v tvare písmena " V " , ktoré vznikne spojením drobné fazety . Spoj je viditeľný , pôsobí však veľmi esteticky , preto
si ho môžeme dovoliť priznať .

pracovni_deska
 

Postup montáže

Pred montážou musí mať každá kuchyňa uzatvorené korpusy , do ktorých osadzujeme drez a batériu . Korpusy možno mať s pevnou pôdou už od výrobcu, alebo je možné dodať kompaktný laminátor , do ktorého môžeme osadiť všetky potrebné komponenty . Kompletné prevedenie pracovných dosiek od zamerania cez výber materiálu zariaďuje naša firma . Pred zameraním je potrebné mať iba postavené korpusy kuchyne a horné skrinky . Maximálny rozmer pracovnej dosky sme schopní dodať až do dĺžky 4m . Do pred pripravenej kuchyne s uzavretými korpusmy technici vyrežú a vyfrézujú otvory na varnú dosku , batériu a samozrejme aj drez . Po dokonalom napasovaní všetkých komponentov sa všetko prilepí tak , aby bolo docielené čo najmenších škár . Vždy dbáme starostlivo na to , aby všetky škáry boli funkčné a nikde nezatieklo ani elementárne množstvo vlhkosti . Všetky škáry sú dokonale vodotesné a nie sú príliš markantné.

 

barva Materiály / barevnost ruka Údržba / vlastnosti popis Technický popis / postup