Farebné sklo

Jednofarebné sklenené obklady do kuchyne - jednoduché, vzdušné a nadčasové riešenie

Jednofarebné obklady z tvrdeného skla sú už dlhšiu dobu veľkým fenoménom. Sklenený obklad vašej kuchyni dodá punc luxusu a exkluzivity.

V porovnaní s Lacobel sa kalené sklo vyznačuje mnohonásobne vyššou mechanickou a asi desaťnásobne vyššou tepelnou odolnosťou. Jeho najväčšou výhodou je výborná umývateľnosť, skvelá mechanická i tepelná odolnosť a hlavne nadčasový dizajn.

Skleněné obklady do kuchyně, modré podsvíceníJednofarebné sklenené obklady sú spojením jedinečnosti , elegancie , praktickosti a luxusu a práve z týchto dôvodov by vo vašej kuchyni nemali chýbať.

Jednofarebné sklenené obklady sme schopní dodať v ľubovoľných farbách podľa vášho želania. Samozrejmosťou sú lesklé i matné povrchy alebo brúsené ornamenty. Pomôžeme vám s výberom vrátane farieb a technických detailov.

Skleněná deska za kuchyňskou linku - bílá

Žlutý skleněný obklad, bílá kuchyně Skleněné obklady - šedý obklad
Skleněné obklady do kuchyně - jednobarevný, granit Bílý skleněný obklad, do výšky skříněk
Skleněný obklad jednobarevný, fialová Skleněné obklady zelená kuchyně
Skleněný obklad kuchyně - bílá diamant Kobaltová modř skleněné obklady kuchyně

 

Materiály / farebnosť jednofarebných sklenených obkladov

Float lesk - tvrdené sklo s ľahkým zelenkavým nádychom

Diamant lesk - tvrdené sklo, ktoré je až o 80% vyčistené od zelenkavého nádychu a je vhodné na svetlejšie farby

Fotografie je možné vyberať na adrese www.shutterstock.com, alebo vám spracujeme sklenený obklad s fototlačou z dodanej fotografie, či grafiky.

 

Údržba a vlastnosti

Nie sú vhodné za plynové varné dosky, vzdorujú teplotám iba do 100 ° C. Zato ale veľmi dobre odolávajú mechanickému ničeniu a poškriabaniu, sú biologicky neaktívne, zaručujú sterilitu a maximálnu hygienu.

Na čistenie sa odporúčajú bežné čistiace prostriedky. Sklenené obklady vyrábané vo veľkých formátoch úplne vyriešili problém s nevyčistitelnými miestami, ako boli škáry medzi klasickým kachlovým obkladom. Ďalším významným faktorom je skutočnosť, že tieto materiály sú vhodné aj pre alergikov a pre osoby citlivé na baktérie a plesne.

 

Technický popis

Skleněný obklad - technický popis

Minimálne rozmery a šírky stien

a

Minimálny rozmer od hrany skla k výrezu

40 mm

b

Minimálny rozmer od hrany výrezu k výrezu

25 mm

c

Minimálny rozmer steny

200 mm

d

Maximálny pomer k dĺžke strany „x“

2/3

 

Maximálne rozmery

y

x

Float lesk

4200 mm

1600 mm

Diamant lesk

4200 mm

1600 mm

Float mat

4200 mm

1600 mm

Diamant mat

3600 mm

1200 mm

 

připevnění zásuvky přes skleněný obklad.

Zásuvka

Schéma montáže pre pripevnenie zásuvky cez sklenený obklad.
sdsdsderterter/1024.html
 
připevnění závěsného programu přes skleněný obklad.

ZávEsný program

Schéma montáže pre pripevnenie závesného programu cez sklenený obklad.
sdsdsderterter/1024.html
 
připevnění digestoře přes skleněný obklad.

DigestoR

Schéma montáže pre pripevnenie digestora cez sklenený obklad.
sdsdsderterter/1024.html

Postup výroby

Sklenené obklady vyrábame výhradne z kaleného skla , ktoré je veľmi húževnaté a má vysokú tepelnú odolnosť . Najprv sa surové sklo nareže na požadovaný rozmer vrátane všetkých výrezov a opracovanie . Po tej ho v kaliace peci zahrejeme na teplotu 620 ° C a prudko schladíme . Vďaka tomuto procesu ( kalenie ) sa pozmení molekulárnej mriežka skla a materiál tak dostane požadované vlastnosti . Ďalšou fázou výroby je nanesenie veľmi odolné a kvalitné barvys odtieňom podľa výberu zákazníka .

 

Postup montáže

Stavebná pripravenosť pre samotné zameranie - stenu či iná plocha na ktorú sa budú lepiť obklady by mněl byť spevnená a bezprašná. Nie je potreba podmaľby, pretože sklá sú neprehľadné, ale povrch by mněl byť dostatočne hladký, aby z neho nevystupovali ostré kusy muriva či kameňmi. Čo sa týka rovinatosti plochy, tak sklenené obklady dá vypodložiť a tak dorovnať krivosť / priehyb múru, avšak sklo nemožno ohýbať a to isté sa nám môže opísať po hranách skleneného podkladu. Ďalej pre presné zameranie je potreba mať osadené všetky časti nábytku a ostatné veci, ktoré určujú hranice obkladu (pracovnú dosku, korpusy horných skriniek, digestor ... a ostatné).
Samotná montáž je veľmi rýchla a čistá. Jednofarebné sklenené obklady sa na stenu prípadne iný podklad lepia. Štandardne obklad postavíme na pracovnú dosku a následne nalepíme na stenu. Samozrejmosťou je aj utesnenie všetkých škár silikónovým tmelom v takom množstve, aby nebol príliš nápadný.

 

barva Materiály / barevnost ruka Údržba / vlastnosti popis Technický popis / postup