Farebné sklo

Obklady do kuchyne s fototlačou

Sklo s fototlačou sa v dnešnej dobe stáva veľmi populárnym . Zákazníci sa na nás stále častejšie s požiadavkou na spracovanie skleneného obkladu vo variante fototlače pýtajú . Aby sme vzrastajúci záujem uspokojili , ponúkame neobmedzené množstvo fotografií a abstraktných motívov . V našej ponuke nájdete i mnoho dvojfarebných ornamentov v rôznych farebných kombináciách . Obklady do kuchyne majú ornament tlačený na zadnej strane , rovnako ako v prípade natlačení fotografie . Hojne využívanou variantou obkladu do kuchyne s fototlačou je výroba podľa predlohy samotných zákazníkov , prípadne podľa ich predstavy grafiku radi navrhneme . Výnimkou nie je ani spracovanie obkladu z fotografií z vašej dovolenky , karikatúr členov rodiny , možnosti sú naozaj neobmedzené . Ďalšou možnosťou je výber priamo z vášho osobného archívu

Fototisk skleněný obklad kuchyně celoplošný černobílý

V týchto prípadoch však upozorňujeme , že fotografie musia byť v požadovanej kvalite a rozlíšenie , čo je 300 dpi . Z fotografií môžeme pre vaše obklady do kuchyne použiť napríklad len výrez alebo je pre vás graficky ďalej upravovať . Veľmi obsiahly výber fotografií , kde je tiež možné vyberať , je na serveri www.shutterstock.cz , kde si určite motív pre svoj sklenený obklad nájde naozaj každý . Nespornou výhodou fototlače je jeho originalita . Je veľmi nepravdepodobné , že motív , pre ktorý sa rozhodnete , nájdete aj v inom interiéri . Pred každou realizáciou vytvárame na želanie grafický návrh skla s fototlačou . Ak chcete mať v interiéri niečo originálne , vyberte sklo s fototlačou

Skleněný obklad fototisk město v mlze Skleněný obklad kuchyně abstraktní motiv
Skleněné obklady zeleň kuchyně les Skleněný obklad fototisk dřevo
Skleněný obklad fototisk město černobílá kuchyně  

 

Materiály / farebnosť

Float lesk – tvrdené sklo s ľahkým zelenkavým nádychom

Diamant lesk – tvrdené sklo , ktoré je až o 80 % vyčistenej od zelenkavého nádychu a je vhodné na svetlejšie farby

Fotografie je možné vyberať na adrese www.shutterstock.cz alebo vám spracujeme sklenený obklad s fototlačou z dodanej fotografie či grafiky.

 

Údržba a vlastnosti

Nie sú vhodné za plynové varné dosky , odolávajú teplotám iba do 100 ° C . Veľmi dobre odoláva mechanickému ničeniu a poškriabaniu , sú biologicky neaktívne , zaručujú sterilitu a maximálnu hygienu.

Pre čistenie sa odporúčajú bežné čistiace prostriedky . Sklenené obklady vyrábané vo veľkých formátoch úplne vyriešili problém s nevyčistitelnými miestami , ako boli škáry medzi klasickým kachľovým obkladom . Ďalším významným faktorom je skutočnosť , že tieto materiály sú vhodné aj pre alergikov , pre ľudí citlivých na baktérie a plesne.

 

Technický popis

Skleněný obklad fototisk technický popis

Minimálne rozmery a šírky stien

a

Minimálny rozmer od hrany skla k výrezu

40 mm

b

Minimálny rozmer od hrany výrezu k výrezu

25 mm

c

Minimálny rozmer steny

200 mm

d

Maximálny pomer k dĺžke strany „x“

2/3

 

Maximálne rozmery

y

x

Float lesk

3200 mm

1200 mm

Diamant lesk

3200 mm

1200 mm

 

připevnění zásuvky přes skleněný obklad.

Zásuvka

Schéma montáže pre pripevnenie zásuvky cez sklenený obklad.
sdsdsderterter/1024.html
 
připevnění závěsného programu přes skleněný obklad.

ZávEsný program

Schéma montáže pre pripevnenie závesného programu cez sklenený obklad..
sdsdsderterter/1024.html
 
připevnění digestoře přes skleněný obklad

DigestoR

Schéma montáže pre pripevnenie digestora cez sklenený obklad.
sdsdsderterter/1024.html

Postup výroby

Skleněné obklady vyrábíme výhradně z kaleného skla, které je velmi houževnaté a má vysokou tepelnou odolnost. Nejprve se surové sklo nařeže na požadovaný rozměr včetně všech výřezů a opracování. Po té jej v kalící peci zahřejeme na teplotu 620°C a prudce schladíme. Díky tomuto procesu (kalení) se pozmění molekulární mřížka skla a materiál tak dostane požadované vlastnosti. Další fází výroby je nanesení velmi odolné a kvalitní barvys odstínem dle výběru zákazníka.

 

Postup montáže

Stavebná pripravenosť pre samotné zameranie - stenu či iná plocha na ktorú sa budú lepiť obklady by mněl byť spevnená a bezprašná. Nie je potreba podmaľby, pretože sklá sú neprehľadné, ale povrch by mněl byť dostatočne hladký, aby z neho nevystupovali ostré kusy muriva či kameňmi. Čo sa týka rovinatosti plochy, tak sklenené obklady dá vypodložiť a tak dorovnať krivosť / priehyb múru, avšak sklo nemožno ohýbať a to isté sa nám môže opísať po hranách skleneného podkladu. Ďalej pre presné zameranie je potreba mať osadené všetky časti nábytku a ostatné veci, ktoré určujú hranice obkladu (pracovnú dosku, korpusy horných skriniek, digestor ... a ostatné).

Samotná montáž je veľmi rýchla a čistá. Jednofarebné sklenené obklady sa na stenu prípadne iný podklad lepia. Štandardne obklad postavíme na pracovnú dosku a následne nalepíme na stenu. Samozrejmosťou je aj utesnenie všetkých škár silikónovým tmelom v takom množstve, aby nebol príliš nápadný

 

barva Materiály / barevnost ruka Údržba / vlastnosti popis Technický popis / postup