Farebné sklo

Bezrámové sklenené sprchové kúty

Sklenené sprchové kúty sa v našich kúpeľniach objavujú čoraz častejšie. Predstavujú ideálne riešenie pre menšie kúpeľne, nie sú však výnimkou ani vo väčších kúpeľniach. Ak sú dobre a kvalitne vyriešené, poskytujú takmer rovnaký pôžitok z relaxácie ako vane.

Sprchový kout ze skla

Prečo zvoliť sprchový kút od nás? Sme schopní ich realizovať aj v úplne neštandardných rozmeroch. Každé riešenie môže byť úplne individuálne. Variabilita našich sprchových kútov je nepreberná. Na výrobu dverí používame kvalitné tvrdené sklo (ktoré je tým pádom aj sklom bezpečnostným) v rôznych prevedeniach podľa priania zákazníkov. Nemenej kvalitné je tiež kovanie - aby sme uspokojili vysoký štandard náročnejších klientov.

Sprchový kout

Luxusné a bezpečné - také sú naše sprchové kúty

Sprchové kúty so sklenenými dverami pôsobia neuveriteľne luxusne, opticky zväčšujú priestor a sú veľmi bezpečné. V prípade, že by sa dvere podarilo nejakým spôsobom rozbiť, čo nie je jednoduché (bolo by potrebné vyvinúť skutočne veľký tlak), sklo sa rozsype na miniatúrne a úplne tupé kúsky, ktoré nikoho nemôžu zraniť.

Sprchový kout ze skla, černý obklad

 

Materiály / farebnosť

Float lesk - tvrdené sklo s ľahkým zelenkavým nádychom

Diamant lesk - tvrdené sklo, ktoré je až o 80% vyčistené od zelenkavého nádychu a je vhodné na svetlejšie farby

Float mat - tvrdené sklo s ľahkým zelenkavým nádychom, pohľadová strana je matná

Diamant mat - tvrdené sklo, ktoré je až o 80% vyčistené od zelenkavého nádychu, pohľadová strana je matná, používame na svetlejšie farby

Float bronz - tvrdené sklo, ktoré má bronzový nádych, prefarbené v hmote

Float šedý - tvrdené sklo, ktoré má dymový nádych, prefarbené v hmote

 

Technický popis kovania

Kování pro sprchový kout

Pánt

Materiál : mosadz

Povrch : chróm matný / chróm lesklý

nákres
 
Upevňovací lišta

Fix

Hliníková samosvorná upevňovacia lišta

Povrch : ALINOX

nákres
 
Vzpěra pro sprchový kout

Vzpera

Trojdielna vzpera na uchytenie skla v priestore

Povrch : chróm matný

nákres
 
madlo_hq_16

Držadlo HQ 16

L1 – 425, 600 mm

Materiál : nerez oceľ

Povrch : kartáčovaný

nákres
 
madlo_h_16

Držadlo H16

L1 – 300, 600, 1000 mm

Materiál : nerez oceľ

Povrch : kartáčovaný

nákres
 
madlo kh 20

Držadlo KH 20

Materiál : nerez oceľ

Povrch : kartáčovaný

nákres
 
madlo kh 19

Držadlo KH 19

Materiál : nerez oceľ

Povrch : kartáčovaný

nákres

Postup výroby

Vďaka veľkej variabilite je možné postaviť ľubovoľný sprchový kút priamo na mieru.

Sme schopní riešiť sprchové kúty od jednoduchej samostatnej zásteny, cez otvárateľné dvere, až po najzložitejšie riešenia - vždy ich úplne prispôsobíme vašim požiadavkám.

.

 

Varianty a možnosti

sprchová zástěna

SPRCHOVACIA  ZÁSTENA

Sprchovacia zástena - jednoduchá varianta , ktorá slúži ako zábrana k rozstreku vody iba jedným smerom. Dizajnový prvok ktorý sa uplatňuje hlavne v priestranných kúpeľniach poprípade u vonkajších spŕch , napríklad pri bazénoch . Zástenu možno samozrejme inštalovať tiež k rohu múru a ponechať tak iba jednu otvorenú stranu . Takáto zástena sa väčšinou montuje do výšky štandardného sprchovacieho kúta tj . 2 200 mm a pri hornej hrany sa na bokoch prichytí k stene vzperami . Ďalším variantom je vyrobiť sklo až k stropu v tomto prípade bude uchytenie hore aj dole rovnaké..

Kovanie : fix , vzpera

 
rohový sprchový kout

Klasický rohový sprchový kÚt

Klasický rohový sprchovací kút zložený z dvoch stien , jednej pevnej sklenenej steny a otváracích dverí . Pevná časť sprchovacieho kúta je uchytená v podlahe , pri stene a v hornej časti je prichytená vzperou . Dvere ďalej drží 2x pánt . Dvere môžu byť osadené niekoľkými druhmi madiel , vidíte ich popis.

Štandardná výška sprchového kúta je 2 200 mm .

Kovanie : fix , vzpera , pánt , madlo

 
rohový sprchový kout bez vzpěry

Klasický rohový sprchový KÚT

Štandardné rohový sprchovací kút bez použitia vzpery . Tento sprchovací kút je zložený z dvoch stien , dvoch pevných sklenených stien a otváracích dverí . Pevná časť skleneného sprchovacieho kúta je uchytená za prvé v podlahe , za druhé pri stene a zafixovanie ďalšie pevnou časťou a to v pôdoryse tvaru písmena " L " . tieto dve časti sú k sebe pevne zlepené a dohromady tvoria pevný a statický prvok bez použitia klasickej vzpery . Dvere sú namontované na dva pánty . Dvere môžu byť osadené rôznymi typmi madiel , vidíte ich popis.

Štandardná výška sprchového kúta je 2 200 mm .

Kovanie : fix , pánt , madlo

 
skleněné dveře vestavěného sprchového koutu

SKLENENÉ DVERE DO vstavaného sprchovacieho kúta

Sklenené dvere do vstavaného sprchovacieho kúta sú štandardne upevnené dvoma pántmi . Dvere môžu byť osadené niekoľkými typmi madiel , viď tech . popis. Podľa dispozícií je možné dvere zmenšiť a protiľahlú stenu predĺžiť skleneným fixkou .

Kovanie : fix , pánt , madlo

 
vestavěný sprchový kout dveře  

Viete, že ...

Na sklenené sprchovacie kúty používame značkové kvalitné dizajnové kovania, ktoré majú všetky požadované vlastnosti. Ich konštrukcia vychádza z dlhoročných a preverených technických riešení. Naše riešenie sklenených sprchových kútov je veľmi variabilné. Zákazník si môže zvoliť úplne presnú veľkosť jednotlivých komponentov. Je teda možné vyrobiť sklo aj kovania skleneného sprchovacieho kúta presne podľa priania zákazníka. Ďalšou obrovskou výhodou je vysoká úroveň bezpečnosti u našich sklenených sprchovacích kútov. Podľa najprísnejších kritérií používame vybrané tvrdené sklo, ktoré je veľmi odolné voči akémukoľvek poškodeniu.

Veľmi kvalitné Talianske kovania pre celosklenené sprchové kúty a dvere u ktorých, či už jednotlivé komponenty sú z rôznych materiálov je dosiahnutý veľmi podobný povrch, ktorý tvárou jednotný dojem. Kovanie je založené na jednoduchom jednoduchom systéme, ktorý umožňuje veľmi jednoduchú montáž a údržbu. Variabilita kovaní umožňuje sa prispôsobiť akým koľvek podmienkam a riešení. Kovanie je vhodné pre akékoľvek stavebné otvory a neobmedzujú nás tak žiadne individuálne riešenie.

Celosklenené sprchové kúty a dvere nemožno úplne utesniť proti vlhkosti, zápachom ani hluku pri sprchovacích kútov možno použiť silikónové tesniace lišty ktoré veľmi pomôžu ale nie sú stopercentné. Silikónové tesniace lišty majú obmedzenú životnosť a udržiavanie ich v čírom stave je dosť náročná úloha. Vzhľadom k dnešným moderným kúpeľniam kde sa najčastejšie používa podlahové vykurovanie nie sú tesniace lišty až toľko dôležité tých pár kvapiek čo sa z sprchovacieho kúta uvoľní veľmi rýchlo vyschne.

 

barva Materiály / barevnost popis Technický popis kování varianty Varianty a možnosti